Sarmalute de post cu ciuperci

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 23 Dec 2011 | 3669 vizualizari

 

Sarmalutele de post, dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmalute, le ador.

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • tocana de legume
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.

Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.

Punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.

Dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.

Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles ca se adauga apa de cate ori este nevoie.

Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic. Se servesc cu mamaliguta calda si ardei iute.

 

COMENTARII (13)

corina241 1

05.01.2012, 22:43

azi am mancat post si aveam pofta de sarmalutele astea dar iau de la tine una sa-mi fac pofta

Dana Cristea - pusikmea 1

06.01.2012, 07:51

multumesc tuturor...si eu am tinut ieri post si ma gandeam ca ar fi bune niste sarmalute de post..insa nu le-a terminat nici pe cele cu carne

jolygina 1

22.01.2012, 11:56

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D