Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan

de Oana in Curcan, 13 Apr 2010 | 9575 vizualizari

 

Foarte fragede si delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan
  • o ceapa
  • o legatura de ceapa verde
  • un morcov
  • 4 linguri cu orez
  • o legatura de patrunjel
  • o ceasca suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu ulei
  • frunze mari de stevie
  • Pentru sos:
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 cana bors
  • sare
  • o legatura marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan:

Se pregateste mai intai umplutura de carne. Pieptul de curcan se toaca si se amesteca cu orezul spalat bine si scurs, cu morcovul dat pe razatoarea mica, ceapa verde si cea uscata taiata marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se adauga carnea, amestecand bine pana isi schimba culoarea. Se adauga sare si piper, apoi sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie carnea, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul taiat fin. Se lasa la racit.

Intre timp se pregatesc frunzele de stevie. Se aleg frunze mari, se spala bine, apoi se scufunga intr-o oala cu apa clocotita cateva secunde, pana se inmoaie si incep sa-si schimbe culoarea. Se scot si se lasa la scurs. Se taie codita si de-a lungul frunzei, dar nu de tot, fara sa se rupa frunza pe jumatate. Se pliaza frunza pe jumatate, "pe dos", si se taie cu atentie din codita! Frunzele fiind lungi, infasurati de multe ori sarmaua, pentru ca la fiert frunza se face atat de frageda si se poate rupe!

Se umplu apoi frunzele cu carne si se formeaza sarmalutele. Se aseaza intr-un vas de iena sau vas roman.

Pentru sos, se amesteca sucul de rosii cu borsul si sare dupa gust, apoi se toarna peste sarmale, sa le acopere cel putin 2 degete. Se pun in cuptorul incins, la foc potrivit 30-40 de minute.

Se presara cu marar tocat si se servesc cu iaurt sau smantana.

TIPS-URI

1

Mare atentie, frunzele de stevie se rup foarte usor dupa ce sunt fierte! Scoateti sarmalutele cu o lingura de inox, sa nu se rupa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Oana 1

14.04.2010, 20:51

Multumesc, multumesc, ma bucur ca va plac!!

Sylvia 1

16.04.2010, 10:08

Oana acum vazand pozele tale mi-am dat seama ca am vazut stevie la un mag bio de aici si o sa iau sa fac si eu salvez reteta ta si o testez excelent arata , felicitari .

Oana 1

16.04.2010, 10:52

Multam, Silvya Pe-aici stii ca gasesti in toate gradinile, pe langa toate gardurile A mea e de la piata , deci tot bio

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan marinata, cu sos de rosii