Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan

de Oana in Curcan, 13 Apr 2010 | 5802 vizualizari

 

Foarte fragede si delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan
  • o ceapa
  • o legatura de ceapa verde
  • un morcov
  • 4 linguri cu orez
  • o legatura de patrunjel
  • o ceasca suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu ulei
  • frunze mari de stevie
  • Pentru sos:
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 cana bors
  • sare
  • o legatura marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan:

Se pregateste mai intai umplutura de carne. Pieptul de curcan se toaca si se amesteca cu orezul spalat bine si scurs, cu morcovul dat pe razatoarea mica, ceapa verde si cea uscata taiata marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se adauga carnea, amestecand bine pana isi schimba culoarea. Se adauga sare si piper, apoi sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie carnea, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul taiat fin. Se lasa la racit.

Intre timp se pregatesc frunzele de stevie. Se aleg frunze mari, se spala bine, apoi se scufunga intr-o oala cu apa clocotita cateva secunde, pana se inmoaie si incep sa-si schimbe culoarea. Se scot si se lasa la scurs. Se taie codita si de-a lungul frunzei, dar nu de tot, fara sa se rupa frunza pe jumatate. Se pliaza frunza pe jumatate, "pe dos", si se taie cu atentie din codita! Frunzele fiind lungi, infasurati de multe ori sarmaua, pentru ca la fiert frunza se face atat de frageda si se poate rupe!

Se umplu apoi frunzele cu carne si se formeaza sarmalutele. Se aseaza intr-un vas de iena sau vas roman.

Pentru sos, se amesteca sucul de rosii cu borsul si sare dupa gust, apoi se toarna peste sarmale, sa le acopere cel putin 2 degete. Se pun in cuptorul incins, la foc potrivit 30-40 de minute.

Se presara cu marar tocat si se servesc cu iaurt sau smantana.

 

TIPS-URI

1

Mare atentie, frunzele de stevie se rup foarte usor dupa ce sunt fierte! Scoateti sarmalutele cu o lingura de inox, sa nu se rupa.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-0
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-1
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-2
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-3
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-4
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-5
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-6
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-7
Sarmalute de primavara:  in frunze de stevie, cu carne de curcan-8

COMENTARII (21)

Oana

Oana 1

14.04.2010, 20:51

Multumesc, multumesc, ma bucur ca va plac!!

Sylvia

Sylvia 1

16.04.2010, 10:08

Oana acum vazand pozele tale mi-am dat seama ca am vazut stevie la un mag bio de aici si o sa iau sa fac si eu salvez reteta ta si o testez excelent arata , felicitari .

Oana

Oana 1

16.04.2010, 10:52

Multam, Silvya Pe-aici stii ca gasesti in toate gradinile, pe langa toate gardurile A mea e de la piata , deci tot bio

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!