Sarmalute de sarbatori

de Ligia Bxl in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2011 | 5008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o cana de orez
  • 1 kg de carne tocata porc-vita
  • cimbru,oregano
  • marar
  • sare
  • piper
  • 250 gr de caizer afumat
  • 250 gr pulpa de porc afumata
  • 4-5 cepe rosii
  • 1 ardei rosu
  • 2 cutiute de bulion concentrat
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de sarbatori:

Varza murata daca e prea sarata si prea acra se desface si se pune de seara in apa.Se  curata ceapa si ardeiul si se calesc apoi se adauga orezul.Dupa calire se da deoparte si se pune carnea tocata,condimentele,sare dupa gust,si cele 250 gr de pulpa afumata de porc tocata la blender,adaugam bulionul,apoi formam sarmale din foile de varza si compozitie,intr-o cratita sau tava mai inalta punem pe fund ulei apoi varza tocata,apoi un strat de sarmale,peste ele un strat de cateva felii de caizer afumat apoi un start de sarmale si asa mai departe pana terminam de pus toate sarmalele si pe deasupra punem un strat de varza,umplem cratita sau tava cu apa, punem putin bulion ,sare si foi de dafin.Se pun la fiert pana scade apa si se rumenesc pe deasupra.Se servesc calde si pe deasupra cu smantana si mamaliguta.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de sarbatori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj