Sarmalute de sarbatori

de Ligia Bxl in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2011 | 1895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o cana de orez
  • 1 kg de carne tocata porc-vita
  • cimbru,oregano
  • marar
  • sare
  • piper
  • 250 gr de caizer afumat
  • 250 gr pulpa de porc afumata
  • 4-5 cepe rosii
  • 1 ardei rosu
  • 2 cutiute de bulion concentrat
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de sarbatori:

Varza murata daca e prea sarata si prea acra se desface si se pune de seara in apa.Se  curata ceapa si ardeiul si se calesc apoi se adauga orezul.Dupa calire se da deoparte si se pune carnea tocata,condimentele,sare dupa gust,si cele 250 gr de pulpa afumata de porc tocata la blender,adaugam bulionul,apoi formam sarmale din foile de varza si compozitie,intr-o cratita sau tava mai inalta punem pe fund ulei apoi varza tocata,apoi un strat de sarmale,peste ele un strat de cateva felii de caizer afumat apoi un start de sarmale si asa mai departe pana terminam de pus toate sarmalele si pe deasupra punem un strat de varza,umplem cratita sau tava cu apa, punem putin bulion ,sare si foi de dafin.Se pun la fiert pana scade apa si se rumenesc pe deasupra.Se servesc calde si pe deasupra cu smantana si mamaliguta.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute de sarbatori-0
Sarmalute de sarbatori-1
Sarmalute de sarbatori-2
Sarmalute de sarbatori-3

COMENTARII (9)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

04.01.2011, 19:18

daaa cu afumaturaaaa,multumesc fetele

tanyapatap

tanyapatap 1

04.01.2011, 19:23

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

09.01.2011, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12