Sarmalute deosebite

de anisoara in Pui, 30 Mai 2010 | 15938 vizualizari

 

Aceasta receta de preparare a sarmalelor o am de la o batrana de foarte multi ani. Secretul gustului deosebit a acestor sarmale contine in folosirea carnii de porc de la burta cu cea a pieptului de gaina, si in al doilea rand, sarmalele se coc in cuptor.
pe mine este greu sa ma impresionez cu ceva , dar combinatia aceasta de carnuri da un gust aparte, un gust deosebit de celelalte sarmale, pe care le mancasem inainte.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de orez rotund 
  • 300 gr de piept de gaina (important)
  • 300 gr de carne de porc de la burta (important)
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 2 linguri  de pasta de rosii sau pasta de ardei
  • 150 gr de varza alba (pt umplutura, nu pt invelirea sarmalelor  )
  • 100 ml de ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  •  pentru invelirea sarmalelor:
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza alba
  • un pic de sare de lamaie
  • 3 frunze dafin
  • boabe de piper aromat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute deosebite:

Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare.  Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei  se prajesc pe rand legumele: ceapa- 10 minute, morcovul- 10 minute, varza cu pasta de rosii sau ardei- 5minute.Se raceste putin si se da totul prin masina de tocat. Tocatura se toarna in vasul cu orez. 

Carnea de la burta porcului se taie in cubulete si se prajeste. Dupa aceia se toaca prin masina de tocat ( important). Pieptul de gaina se taie in bucatele mici si se toarna peste orez. Carnea de porc tocata se toarna in vasul cu orez. Se condimenteaza cu sare si piper negru si se amesteca bine totul foarte bine. 

Se toarna in tocatura 100 ml de apa calduta.

Metoda de pregatire a frunzelor  si mai multe secrete de preparare a sarmalelor le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/4541/sarmale-de-post-in-sos-de-ardei-dulce.html

 Se invelesc  toate sarmalutele in  frunze de varza sau in frunze de vie, se aranjeaza  in ceaun una langa altele . Se  pun intre ele frunze de dafin  si boabe aromate. Se acopera cu frunze mari si se toarna peste ele apa calduta amestecata cu putina sare . Nivelul de apa , e necesar sa fie de un deget deasupra sarmalelor . Se acopera cu capacul si se dau  la cuptor, la temperatura de 200 C timp de 1 ora 30 minute. Ultimele 15 minute se scoate capacul de pe sarmale.

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute deosebite 34815
retete culinare - Sarmalute deosebite 34816
retete culinare - Sarmalute deosebite 34817
retete culinare - Sarmalute deosebite 34928

COMENTARII (19)

epurasha2bb 1

31.05.2010, 14:59

retetele din batrani sunt cele mai gustoase parerea mea! pacat ca multe s-au pierdut, eu de cate ori am ocazia sa intalnesc vreo batrana ii cer o retetacand eram in spital si mp-am oprerat de fiere am avut caietelul cu mine si am notat zilele alea mai multe retete.Mi-ai facut tare pofta si fiindca am ceva frunze de vita am sa incerc si eu!

alinutzika 1

30.07.2011, 21:40

sunt sigura ca sunbt foarte bune...se vede pe ele...dar, ce multa munca ai in plus...Oricum, sunt sigura ca merita efortul....

babi5 1

05.09.2013, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55