Sărmăluţe fierte cu vin

de madi_marin in Porc, 2 Noi 2012 | 14829 vizualizari

 

Sărmăluţele îmi pla la nebunie. De porc, amestec, de pui, în frunze de viţă sau de varză….oricum ar fi pregătite sunt pe gustul meu. Răsfoind în ultima vreme numere mai vechi ale unor reviste culinare, am găsit reţete de sărmăluţe fierte cu vin. Şi mi-am propus să încerc şi eu. Au ieşit foarte bune şi cu siguranţă de-acum încolo numai aşa le voi pregăti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • varză murată
  • 1 ceapă mare
  • slănină afumată
  • orez
  • piper
  • cimbru
  • mărar uscat
  • pastă de tomate
  • 2 căni cu vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe fierte cu vin:

Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză.

Se taie foi potrivite care se ţin în apă rece pentru 15 minute. Se scurg, apoi se formează sărmăluţele.

Se pun într-un vas de cuptor  împreună cu slăninuţa afumată, se presară cimbru şi mărar uscat şi se adaugă apă cât să le acopere şi se dau la foc potrivit. După ce au început să fiarbă se pune şi o cană cu vin.

Când sunt aproape gata se amestecă pasta de tomate cu restul de vin şi se toarnă peste sărmăluţe. Se lasă să scadă bine.

Se servesc neapărat cu mămăliguţă şi ardei iute, eventual smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe fierte cu vin" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas