Sarmalute in foi de varza acra

de janet in Porc, 25 Mai 2010 | 8212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 gr pulpa de porc
  • -500 gr fleica de porc
  • -100 gr de orez
  • -4 cepe mari
  • -un morcov
  • -o legatura de stevie
  • -cimbru
  • -sare si piper
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -150 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza acra:

Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte

Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Punem o tigaie la incins in care am pus uleiul.  Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min., dupa care punem orezul spalat si scurs, amestecam iarasi si adaugam pasta de tomate.
Amestecam bine si lasam totul la calit cam 2 min., dupa care oprim focul. Cand amestecul cu orez s-a racorit, il adaugam peste carnea tocata, impreuna cu sarea ,piperul,cimbrul si stevia tocata marunt. Amestecam bine-bine-ca pe un aluat de paine.

Cat timp se mai odihneste umplutura, vom pregati frunzele de varza acra.
Spalam bine varza ,trecand-o prin mai multe ape (ca sa-i mai scoatem din acreala) apoi desfacem frunza cu frunza, le taiem cotoarele,lasandu-le sa se mai scurga apa din ele. Incepem sa impachetam sarmalele: luam o frunza de varza, nu mai mare de o palma, punem o lingurita cu varf, de umplutura, la un capat al frunzei si incepem sa rulam avand grija sa prindem marginele frunzei,in interiorul ruloului.
Procedam asa pina terminam umplutura.

Intotdeauna eu fierb sarmalele la cuptor, la foc domol cam 3h, dar poate dura si mai mult daca varza este mai tare.
Dupa ce le-am terminat de impachetat,le-am asezat intr-un vas de yena.
Am pus pe 2 randuri, al doilea rind l-am asezat invers fata de primul. Le-am invelit frumos, cu foi de varza (sa nu le fie frig!), am pus apa calda ,in care am dizolvat o lingura de pasta de tomate, pana la jumatatea vasului ....si la cuptor cu ele!

Cind fierbe, apa o sa mai scada, asadar ,din cind in cind, vom mai adauga apa calda, ca sarmalele sa nu ramana uscate.
Cand sint gata, servim cu smantana, mamaliguta si ardei iute.
Eu am mancat doar cu ardei iute si paine!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ana 1

25.05.2010, 21:04

Janet sunt faine sarmalele

nadina73 1

25.05.2010, 21:41

cum de mi-au scapt mie sarmalutele janet?super bine arat si bune sant cu siguratanta 5 furcu si o sarmaluta mica te rog

janet 1

27.05.2010, 10:54

Ana,Nadin, multumesc!Acum chear sa pot si nu mai am de unde ....s-au mincat!
altadata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura munteneasca