Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga

de laura2002 in Mancaruri cu carne, 28 Mai 2013 | 1126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Compozitie sarmale
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • o varza acra
  • bulion
  • suc rosii
  • piper,
  • cimbru ,
  • foi de dafin,
  • marar
  • apa,
  • Pentru mamaliga
  • 0,500 ml apa
  • 3/4 cana malai
  • sare
  • o lingura de unt/ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga:

La sarmale este buna varza cu foi subtiri. Varza se spala in citeva ape caldute, daca este sarata, pentru a se desara. Atit frunzele intregi cit si cele tocate. Carnea se amesteca cu: ceapa calita putin se amesteca cu carnea ( daca este prea grasa se adauga putina apa daca este macra ulei), orezul,piper, cimbru,marar, bulion si suc de rosii. Se ia o foaie de varza in palma/tocator si se pune cite o lingurita de compozitie.Se impacheteaza si se lasa deoparte. Se toaca frunzele de varza si se pun in oala. Asezam sarmalele si bucati de kaizer. Turnam apa, bulion ,marar tocat, foi de dafin, piper boabe si putina sare deoarece are si kaizer-ul. Le punem la fiert in kukta 30 minute dupa ce au inceput sa fiarba.

Cind sunt gata se servesc cu mamaliga, smintina si ciusca.

Mamaliga

Se pune apa la fiert cu sare si unt/ulei. Cind incepe sa fiarba se adauga malaiul in  ploaie si se amesteca cu un tel.Se mai lasa sa fiarba la foc mic. Cind este gata se rastoarna pe o farfurie sau un fund de lemn. Se maninca cit este calda.

 

 

 

 

COMENTARII (6)

Rocsi 1

29.05.2013, 10:57

MotanLaOale 1

29.05.2013, 23:31

babi5 1

19.06.2013, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25