Sarmalute in foi de vita

de mamaieelena in Mancaruri cu carne, 28 Ian 2012 | 927 vizualizari

 

Ma plictisisem de sarmalele clasice si mi-am zis sa fac si din cele de vita de vie oricum au alt gust.

 

INGREDIENTE

  • 300g carne de vita
  • 700g carne de porc
  • 100g orez
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe mari
  • 200g bulion
  • 1 borcan cu foi de vita
  • sare,piper
  • 3-4 linguri cu ulei
  • smantana(pentru servit)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Carnea se toaca si se amesteca impreuna cu sarea si piperul.Ceapa se curata si ea si se toaca la masina de tocat carne.Mararul se spala si se toaca cu cutitul marunt ,orezul se spala si se pune peste carne impreuna cu celelalte ingrediente mai putin bulionul care se dizolva cu apa si se pune la foc mic.Se sareaza si se pipereaza dupa gust apoi se impaturesc in foile de vita la dimensiunile dorite.Se vor aseza intr-un vas incapator dar mai intai se pune la baza oalei in care vor fierbe sarmalele cozile spalate bine de la marar, un morcov mic curatat si taiat rondele apoi se aseaza sarmalele.Se vor acoperii cu foile care au mai ramas si se pune un pahar de apa 100ml uleiul cele 3 linguri si cand da in clocot se adauga bulionul dizolvat si fierbinte peste sarmale si apoi se vor acoperi si vor sta la fiert aproximativ 1 ora sau chiar mai mult .Oricum trebuie incercat dupa 30 de minute.Se pot servi cu smantana sau vara cu iaurt.

Pofta buna, 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute in foi de vita 142931
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 142938
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 142941

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

02.02.2012, 00:57

Preferatele mele cu foi de vita

mamaieelena 1

02.02.2012, 07:42

multumesc mihaela

jolygina 1

14.05.2012, 14:50

merg si cu un ardei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D