Sarmalute in foi de vita

de Sim0na in Porc, 27 Mar 2012 | 2036 vizualizari

 

Din pacate pozele nu sunt foarte reusite...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa potrivita
  • cimbru
  • condimente pentru sarmale
  • frunze de vie
  • 200 g orez cu bob lung
  • rosii in bulion
  • sare
  • delikat
  • piper
  • crengute marar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Se toaca ceapa marunt, si se pune peste carnea tocata. Se amesteca bine, apoi se pune orezul, cimbrul, condimentul ptr sarmale, sare, piper, delikat.

Se aleg frunzele de vita de vie, apoi se ia din compozitie si se formeaza sarmalutele (mie mi-au iesit 50 de sarmalute).

Se pun intr-un vas, adaugandu-se crengutele de marar, apoi se pun rosiile si apa cat sa le acopere.

Se da la cuptor pentru 2 ore la 150 grade (cuptor curent).

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154361
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154362
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154363
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154364
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154365
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154366
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154367
retete culinare - Sarmalute in foi de vita 154368

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

28.03.2012, 23:54

Foarte apetisante
Norocoaso!Eu cand am musafiri rulez 1 kg de frunze de vitza si aici se cumpara cand ies primele pe piata ca sa fie mai mici si mai fragede
Am mai invatat in Iordania ca frunzele cele mai bune pentru sarmalutze sunt cele de la strugurii negrii , fiind foarte fragede.
O seara buna!

oana_pisicutza16 1

29.03.2012, 00:01

arata tre bine

Sim0na 1

29.03.2012, 15:20

Mihaela, eu am frunze de la soacra mea... habar n-am de unde si cand se culeg dar sar-mana de informatie! Pupici
Oana, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: