Sarmalute in foi de vita

de angelika in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2012 | 4120 vizualizari

 

Mancati acum sarmalute in foi de vita de vie pentru ca sunt de sezon.Acum este frunza frageda si este un deliciu.Este naturala , neconservata....
Din mamaliga eu am facut forme de inimioara pt. ca le-am facut si cu dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata(porc+vita)
  • o cescuta de orez cu bob rotund
  • un ou
  • marar, sare, piper, busuioc
  • 30 frunze de vita de vie
  • pt. mamaliga aveti nevoie de 200 g malai , apa si sare
  • 3 linguri de smantana
  • zeama de corcoduse
  • o lingura paste de tomate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Pentru inceput va pregatiti frunzele de vita ,spalate si taiate de codite.Puneti intr-un castron carnea tocata si amestecati cu un ou, orezul bine spalat, sare, piper , busuioc si mararul tocat marunt.Din compozitia obtinuta luati cam cate o lingurita si puneti pe foaia de vita si apoi infasurati, in asa fel sa obtineti o sarmaluta.Putin inainte am fiert 2 cesti cu  corcoduse de la care am obtinut un amestec acru.Punem in oala acest continut, pe fundul oalei punem 2-3 frunze de vita, apoi sarmalutele pe rand.La suprafata se toarna apa (sa le acopere putin) impreuna cu pasta de tomate.Se dau la cuptor pt. 50 min.Mamaliga se pbtine din apa fiarta , un pic de sare si malai pe care il amestecam cu un tel. Se aseaza pe o farfurie sarmalutele cu inimioarele de mamaliga si smantana deasupra.

POFTA INTERESANTA!!!!

TIPS-URI

1

e bine sa folosim frunza de vita de vie cand este frageda.Dupa ce creste devine atoasa si aspra.

2

pe fundul oalei se pun frunze de vita pentru a nu se lipi sarmalele

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

16.05.2012, 21:23

vreau si eu o sarmaluta,

mihaelar63 1

17.05.2012, 12:04

Cu ou nu fac , sunt prea calorigene pentru ,, silueta mea ''
Dar pentru ca sunt in foi de vita , servesc , sunt preferatele mele

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:29

nici eu nu am mai papat asa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita-de-vie