Sărmăluțe în foi de viță

de Ina in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2015 | 14424 vizualizari

 

Cum sa nu-ti placa asa bunatate de sarmale ? :X
Si daca-s preparate si la multicooker, reusita este garantata ;)

 

INGREDIENTE

  • 1,3 Kg. carne tocata (amestec porc cu vita )
  • 1 cescuta cu orez
  • 4 oua
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 150 g bulion
  • 2-3 rosii
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • frunze de vita-­de-­vie ( am avut conservata simplu, in Pet-uri )

Pentru servire :

  • smantana sau iaurt gras
Portii: 74
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe în foi de viță:

Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii. 

Adaugam  3­-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote si oprim focul.

Intr­un vas incapator amestecam carnea  cu o parte din ceapa calita ( cealalta parte o vom imprastia printre sarmalute , cand le asezam in vas ), orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru, patrunjel si 4 oua. 

Mai putem adauga putin bulion. Amestecam totul iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.

Sarmalutele se aseaza concentric in oala unsa cu o lingura de ulei si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat.

Din restul de bulion, ceapa prajita si apa facem un sos pe care-l turnam peste sarmale, apoi completam cu apa pana acoperim bine sarmalele. 

Tapetam cu felii de rosii, frunze de patrunjel, sare, cimbru si piper.

Potrivim multicookerul pe programul Stew pentru 1 ora si 30 minute, inchidem capacul si apasam butonul Start.

Cand se termina programul verificam daca sunt fierte si, daca este cazul, repornim aparatul pentru inca 20 minute.

Servim fierbinte, cu smantana sau iaurt gras.

TIPS-URI

1

Tehnica de impachetat sarmalele am deschis-o aici : http://www.bucataras.ro/galerie/sarmale-in-foi-de-vita-de-vie-39719-8810.html#site

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe în foi de viță" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de vita si sos de macris