Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2013 | 765 vizualizari

 

Am avut necaz mare pe un anume gascan,care ma tot alerga cand ma vedea...asa ca i-a sunat ceasul,el a vrut-o......Asa-i legea naturii,aia mai mari ii mananca pe aia mai mici sau invers,inca nu-i batuta-n cuie.....

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g carne de gascan tocata ( piept,pulpe si grasime)
  • 2 cepe
  • 100 g orez prefiert Panzzani
  • sare
  • piper
  • foi de vita
  • 1 l bors smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan:

Pregatim carnea,adica o tocam,am folosit  carnea de pe piept si copane,am adaugat si grasimea de la gascan.Ceapa o taiem marunt si o adaugam in carne,punem si orezul spalat,potrivim de sare si piper si incepem sa formam sarmalutele.Cratita in care urmeaza sa le fierbem o imbracam in foi de vita,apoi asezam frumos sarmalutele,deasupra acoperim tot cu foi de vita.Turnam borsul si bagam cratita la cuptor ,foc moderat cca 45-50 min

Se servesc cu smantana,iaurt sau simple.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-0
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-1
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-2
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-3
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-4
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-5
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-6
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-7
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-8
Sarmalute in foi de vita cu carne de gascan-9

COMENTARII (26)

mihaelar63

mihaelar63 1

07.12.2013, 11:11

Bune-bune !!!
Eu nu l-as alerga pe gascan , sunt mai comoda . i-as da putina paine inmuiata in tuica

Lia_

Lia_ 1

07.12.2013, 15:42

asta este o mare specialitate!

sa te uiti la Brandusa ca retin un preparat din piept de rata fabulos dar cred ca deja pieptul e in sarmale

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

11.12.2013, 13:45

si ai pus gascanul pe aici sa te bantuie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!