Sarmalute in foi de vita de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 4338 vizualizari

 

Sarmalutele in foi de vita de post sunt servite ca aperitiv la restaurantele cu specific arab si la hotelurile de 5*****.
Sunt cunoscute sub numele de "yalangi".

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • 2 pahare orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 mana de fruze de patrunjel verde
  • 1 mana de frunze de menta verde
  • condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • 1 nucsoara
  • 3-4 rosii de marime medie
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite 10 Legume DeliK’at sau Vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de post:

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline. Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.
Se adauga condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si o lingurita de 10 Legume DeliK’at.

Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se presara cu o lingurita de 10 Legume DeliK’at. Se pune putin din compozitia de orez pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate. Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm. Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca. Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 45 de minute.

Se rastoarna pe un platou si se servesc calde . Pofta buna! Se poate consuma in zilele de post cu dezlegare la ulei.

 

TIPS-URI

1

Cele mai bune frunze de vita pentru sarmalute sunt cele de la strugurii negrii , fiind mai fragede si mai acrisoare.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute in foi de vita de post-0
Sarmalute in foi de vita de post-1
Sarmalute in foi de vita de post-2
Sarmalute in foi de vita de post-3
Sarmalute in foi de vita de post-4
Sarmalute in foi de vita de post-5
Sarmalute in foi de vita de post-6
Sarmalute in foi de vita de post-7
Sarmalute in foi de vita de post-8
Sarmalute in foi de vita de post-9
Sarmalute in foi de vita de post-10
Sarmalute in foi de vita de post-11

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

12.03.2011, 15:10

Multumesc Cris

-Miti- 1

16.08.2011, 00:17

astea m-au cucerit, incerc sa le fac saptamana asta. Dar stii ca asta o sa fie prima mea reteta de sarmale incercata, o sa imi aduc aminte de tine toata viata

Mihaela11_jo 1

17.08.2011, 00:46

Adina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41