Sarmalute in frunza de varza acra

de madab in Mancaruri cu carne, 18 Iul 2015 | 887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g carne tocata porc
  • 300g carne tocata vita
  • 200g orez bob mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • sos de rosii
  • faina
  • Sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de varza acra:

Varza se pune la  desarat cu o seara inainte.

Se clateste bine a doua zi ,se desfac frunzele  si se taie  bucatele   cat pt o  sarmaluta.

Se spala legumele, se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la calit. 

Carnea se pune intr-un bol cu sare, piper  , mararul ,cimbrul , legumele calite si faina  cat trebuie (sa fie aluatul nuci moale dar nici prea tare).

Se amesteca bine toate ,se ruleaza in frunza de varza Si se aseaza in oala tapetata cu frunze De varza.

Se face un sos din sosul de rosii cu putina apa si se adauga in oala peste   sarmalele acoperite cu apa  fierbinte.

Peste acest sos se pun alte frunze de varza pt a nu se rumeni cele de deasupra.

se dau la cuptor la foc mediu si se mai verifica de apa.

se servesc cu smantana si mamaliguta  (cui ii place ).

Pofta buna  ! ! ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute  in frunza de varza acra 391337
retete culinare - Sarmalute  in frunza de varza acra 391338
retete culinare - Sarmalute  in frunza de varza acra 391339
retete culinare - Sarmalute  in frunza de varza acra 391340
retete culinare - Sarmalute  in frunza de varza acra 391341
retete culinare - Sarmalute  in frunza de varza acra 391342

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

19.07.2015, 22:04

Rocsi 1

20.07.2015, 13:51

Imi plac sarmalele cu varza acra

mirela0911 1

22.07.2015, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S