Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas

de scortisoara in Porc, 10 Mar 2013 | 3542 vizualizari

 

Pentru ca e duminica am decis sa ne delectam cu ceva traditional asa ca am hotarat ca ziua de azi va fi ziua sarmalelor :). Din cantitatile astea de mai jos a iesit un ceaun mare mare mare de cred ca o sa mancam toata saptamana :))

 

INGREDIENTE

  • Varza murata (aproximativ o capatana, depinde de cata compozitie va fi)
  • 500 g orez (de preferat brun si nu din acela mare care se lipeste si se face ca terciul)
  • 1 kg carne de porc
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 3 linguri pline de bulion
  • o canita mica de cafea de suc de rosii
  • sare , piper , boia dulce sau iute
  • ulei de floarea soarelui
  • marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas:

Pregatim varza. Se desface in frunze varza, se spala de vreo 2 - 3 ori si se lasa in apa vreo 2 ore sa iasa sarea.

Compozitia:

1. Orezul il alegem daca e necesar, il spalam in vreo 3 4 ape pana il curatam bine si il lasam la muiat pana terminam de pregatit celelalte ingrediente.

2. Morcovul. Il dam prin razatoare.

3. Ceapa. O taiem marunt.

4. Calim ceapa impreuna cu jumatate din cantitatea de morcov impreuna cu sare si piper.

5. Carnea. O taiem cubulete (prefer asa in locul carnii tocate pentru a-i simti gustul) si o calim in ulei impreuna cu sare piper, boia.

6. Strecuram orezul si intr-un bol mare il amestecam cu ceapa + morcovul calit , morcovul crud, carnea si bulionul. Mai turnam sucul de rosii apoi amestecam bine de tot. Gustam putin sa vedem daca e bun de sare si piper.

Pregatirea "oala minune"

1. La fundul oalei punem marar uscat, iar deasupra niste frunze de varza ca sa acoperim fundul bine de tot.

2. Rulam sarmalele, fiecare in ce forma vrea, patrate dreptunghiulare, ovale, in forma de steluta nu conteaza, acelasi gust delicios il au.

3. Dupa ce terminam de rulat sarmalele, le acoperim din nou cu varza murata.

Fierberea

1. Turnam apa pana se umple oala.

2. Punem oala la foc potrivit 20 de minute apoi se lasa la foc mic sa se coaca bine pana scade toata apa din sarmale, aproximativ 3 ore jumatate.

Si dupa toata aceasta munca migaloase se umple farfuria cu sarmale, se pune smantana din belsug  si se trece la actiune!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti oala de ceramica este minunat, asa se pune la cuptor, si mai bine ar fi pe o caramida, daca nu aveti se poate si fara. Temperatura si timpul de coacere e acelasi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas 210242
retete culinare - Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas 210243

COMENTARII (11)

scortisoara 1

11.03.2013, 16:20

Lubita stiu ca e mult dar asa se pune la mine in familie, mult sa se sature toti!

scortisoara 1

11.03.2013, 16:21

Motan, Diaconta , Rocsi
Panacris, Tabita

babi5 1

14.12.2014, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D