Sarmalute in frunze de vita-de-vie

de nadea68 in Porc, 17 Mai 2014 | 3357 vizualizari

 

Am adus o mancarica foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita- de- vie
  • 500 g carne macinata(vita +porc)
  • 1 cana orez
  • 1 ceapa
  • suc de rosii sau rosii
  • marar
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita-de-vie:

Frunza de vita am avut-o in saramura.Deci punem a fiert ,intr-o oala apa.Cand da in clocot punem frunza cateva secunde in apa.

Procedam asa cu toata frunza.

Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt,adaugam orezul si-l calim putin.

Intr-un castron punem carnea tocata,adaugam orezul calit,piper si marar.amestecam bine,

Luam cate o frunza si facem sarmale.Procedeul e la fel ca la sarmale cu varza.

Dupa ce am terminat frunzasau carnea, sau ambele :)le asezam intr-o oala.Deasupra punem niste apa ferbinte cu suc de rosii si un pic de ulei pana sa-i acoperim un pic(sarmalele)

Dam in fiert si le tinem pe foc pana sunt gata.

Se servesc cu smantana.

TIPS-URI

1

La sezon se foloseste vrunza de vie proaspata

2

se poate folosi si alt tip de carne(pui,curcan)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata