Sarmalute in vas roman

de corina241 in Porc, 7 Ian 2011 | 2622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze de marime potrivita
  • 1kg carne tocata amestec(vita si porc)
  • 2-3 cepe de marime potrivita
  • 2 linguri de orez
  • 2 oua
  • piper
  • sare
  • afumatura,felii de kaiser,carnaciori afumati
  • foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • 2 linguri de bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in vas roman:

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem in continuare ouale, sarea si piperul.Cu aceasta compozitie umplem foile de sarmale.

Se taie foile de varza in asa fel incat sa se inlature nervurile mai groase dinspre cotor.

Luam cate o foaie de varza,o lingura din compozitia de carne si incepem sa impachetam rand pe rand fiecare sarmaluta.Varza ramasa o taiem marunt si o asezam pe fundul vasului.Asezam cate un rand de sarmale,apoi presaram cu boabe de piper,foi de dafin sin bucati de afumatuta.Apoi urmatorul strat de sarmale,adaugand si pasta de tomate unde si unde,terminand cu un start de sarmalute peste care punem 2 foi de varza intregi.Adaugam o cana de apa,acoperim vasul de lut si-l dam la cuptor.Prima parte a timpului la foc mare,incercand sa invartim vasul stanga -dreapta din cand in cand.Apoi la foc potrivit pana ce carnea a fiert,varza a devenit mai moale si a prins usor crusta.

Servim cu malaiguta,ardei iute si-o lingura de smantana!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute in vas roman 75606
retete culinare - Sarmalute in vas roman 75607
retete culinare - Sarmalute in vas roman 75608
retete culinare - Sarmalute in vas roman 75609
retete culinare - Sarmalute in vas roman 75610
retete culinare - Sarmalute in vas roman 75611

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

08.01.2011, 07:47

mi-ai facut pofta de sarmale ca nu am mai mancat de multa vreme de anul trecut,?

alinutzika 1

08.10.2011, 15:02

tare bune facute asa

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:45

foarte frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18