Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor

de epurasha2bb in Porc, 9 Mar 2010 | 23494 vizualizari

 

Sarmalele in oala de lut necesita o mai mare pregatire dar se merita, au un gust minunat!

Iata ce trbeuie sa facem: in primul rand pregatim vasul de lut astfel: daca nu e folosit de mult puneti apa in el cu boabe de piper, foi de dafin si crengute de cimbru si lasati la foc mic maxim o ora in cuptor sau pe foc mic pe o sita speciala sa nu fie direct pe foc ca aromele sa se imprime in peretii vasului.Apoi il spalati cu apa usor calduta si il puteti folosi la sarmale. Facem aceasta operatiune tocmai pentru a ne asigura ca vasul nu a luat un miros urat in timpul cat a fost nefolosit.Daca l-ati folosit de curand si e curat, nu faceti decat sa-l scufundati in apa rece pana deasupra lui cu capac cu tot si il tineti asa o jumatate de ora, apoi il puteti folosi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • marar verde
  • sunculita afumata
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 canuta de orez alb
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor:

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se toaca fin nitel marar verde, se spala bine o canuta e orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut apoi mararul tocat.Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si orezul.Apoi lasam sa se raceasca acest amestec.Pregatim carnea tocata de porc(sau daca va place combinatie de porc cu vita, eu nu am avut decat porc si asa le-am facut cu porc), luam un castron incapator si punem carnea tocata acolo(1 kg), apoi adaugam amestecul de ceapa , morcov, orez, marar si apoi condimente:piper negru pisat, cimbru uscat, condimente pentru sarmale.Amestecam bine cu mana curata sau cu o lingura.Apoi trecem la varza.Varza murata (eu am folosit 2 si am facut 30 de sarmale) se desface usor de foi care sa aseaza pe o farfurie intinsa.

Apoi luam cate una si ii in departam cu grija cotorul tare si vinisoarele tari.Apoi luam in mana ca un mic de carne si il rulam in foaia de varza avand grija sa impingem apoi extremitatile cu degetul inauntru.Cand sunt gata toate incepem sa le asezam in vasul de lut incepand de la perrete pana in mijloc.Se aseaza pe fundul vasului bucatele de varza si de sunculita afumata, frunzulite de dafin si boabe de piper.Se aseaza apoi primul rand de sarmale, se presara iar bucatele de sunculita afumata si de ceafa de porc, frunze de dafin, cimbru uscat si boabe de piper intregi.Apoi iar un rand de sarmale si deasupra iar bucatele si apoi turnam o zeama de apa calduta in care dezlegam 2 linguri de pasta de tomate.Se baga la cuptorul rece nu preincins, ii dam drumul cand bagam vasul de lut cu capacul pus, altfel riscam sa se crape vasul.Se lasa cam 3 ore la foc mic, spre sfarsit inlaturand capacul ca sa se rumeneasca si sarmalele de deasupra.

Cam asta e toata operatiunea si iese ceva delicos, pacat ca nu pot pune aici pe site si o mostra de miros ca in revistele alea imbibate cu parfumuri .

Sarmalele astea se servesc ca toate sarmalele cu mamaliguta, smantana, ardei iute si o ulcea de vin.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

10.03.2010, 18:58

da! ce,numai voi?

andruus_k 1

09.11.2010, 17:45

salut fetelor. eu fac sarmalutze numai in oala de lut de cand ma stiu.......
ies minunateeeeeeee varza se topeste pur si simplu in gura.

epurasha2bb 1

10.11.2010, 13:41

ASA E,! SI eu de cand am cumparat oala sta numai in ea fac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc