Sarmalute vegetariene in frunze de salata

de RuxyRux in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 7600 vizualizari

 

Bune..tare bune...si de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 salate mari( cu frunze mari)
  • 5 ciuperci champinion
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 morcov mic
  • 1 legatura de marar
  • cimbru
  • piper
  • sare dupa gust
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cutie de rosii polpa Cirio( in bulion)
  • 1 bol mic de stafide aurii( un pumn)
  • 1 vas cu apa
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 2 linguri ulei vegetal( palmier)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • suc de rosii condimentat( sau obisnuit, ideal facut in casa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute vegetariene in frunze de salata:

Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila.

Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama  de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta exact inainte sa umplem sarmalutele.

Vanata se taie felii si se presara cu sare. Se lasa in jur de zece minute, apoi se scurge. Eu o trec si printr-un jet de apa rapid apoi o scurg bine inainte sa o toc marunt.

Se toaca ceapa, ciupercile, morcovul se da pe razatoare, dovlecelul  de asemenea, apoi se amesteca toate legumele cu cimbrul si mararul. Punem si stafidele. Daca doriti puteti pune totul la robot pentru o compozitie mai fina. Calim usor in ulei incins, adaugam  si orezul. Se lasa in jur de zece minute pe foc, amestecandu-se din cand in cand. Nu este nevoie de apa caci isi vor lasa destula legumele. Daca vi se pare prea multa, o scurgeti, o strecurati si o veti adauga la sos.  Adaugam pasta de ardei, rosiile in bulion si potrivim gustul de sare si piper. Lasam la racit compozitia. Fiecare frunza gata pregatita cum am spus mai sus se umple si se ruleaza.

Sarmalutele se aseaza in vas si deasupra se pune suc de rosii condimentat( vezi reteta in pagina mea). Le coacem pentru o ora si jumatate la cuptor.

Le servim cu mamaliguta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene in frunze de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Panacris 1

15.04.2013, 15:45

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 10:39

bune sarmalute

mihaelar63 1

19.11.2014, 00:28

Dragut . Si eu am facut in frunze de salata doar cu umplutura mai clasica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu cartofi