Sarmalute vegetariene in frunze de stevie

de RuxyRux in Mancaruri de post, 18 Apr 2012 | 4597 vizualizari

 

Foarte foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • frunze de stevie( in jur de 30)
  • 1 cana de orez
  • 1 morcov mare
  • 70 gr nuca
  • 100 gr stafide brune
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o ceapa rosie mare
  • 1 borcanel de ciuperci
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 200 gr pasta de rosii( eu am pus Cirio)
  • sare si piper dupa gust
  • o lingurita boia dulce
  • o frunza mare de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingura de ulei de palmier
  • o lingura de zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute vegetariene in frunze de stevie:

Frunzele de stevie se spala bine si apoi se oparesc. Eu inainte de umplere am luat fiecare frunza si am trecut-o prin apa clocotita 10 secunde.

Orezul se spala, se pregatesc ingredientele, nuca se macina, ceapa se toaca, ciupercutele se taie marunt, morcovul se rade.

Se incinge uleiul in tigaie se adauga ceapa si ceapa verde se tin un minut la foc mic, apoi orezul , pe rand restul ingredientelor,  ciupercile, morcovul, nuca macinata, mararul si patrunjelul tocate. Se tin pe foc mic amestecand tot timpul si se lasa zece minute. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putin zahar.

Se trage tigaia de pe foc si se pune jumatate din pasta de rosii. Se gusta si se potriveste din nou de sare si piper daca mai este nevoie astfel incat sa ne placa.

Umplem frunzele de stevie, incepem de la varf catre baza rularea. Punem compozitie putina cat luam intre degete. Daca codita este mai tare o scurtam cat putem de mult apoi trecem cu un cutit lat peste nervurile frunzei si le aplatizam sa ne fie mai usor la umplere. Ies de regula micute, cat o nuca.

Le asezam in tava si facem separat un sos din apa( in jur de 900 ml ) si jumatate si cantitatea de pasta de rosii, potrivim gustul de sare si piper adaugam si boiaua apoi frunza de dafin si putin zahar. Eu gust si potrivesc pana imi place. Aducem sosul pana aproape de fierbere( nu dam in clocot) si turnam usor peste sarmalute. Le punem la cuptor la 200 de grade pentru o ora. Frunzele ies atat de fragede iar sarmalutele deosebit de gustoase.

Am servit sarmalutele cu iaurt grecesc deasupra...o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita - de post