Savarina pentru indragostiti

de maria_claudia in Dulciuri, 13 Feb 2011 | 3031 vizualizari

 

am facut o savarina in forma de inimioara special pentru ziua indragostitilor

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1lingura faina,
  • vanilie ,
  • coaja de lamaie,
  • 200ml frisca lichida,
  • 4 linguri zahar,
  • 250 ml apa,
  • 5 linguri apa,
  • 1lingurita esenta rom.

Pentru  glazura si decor

  • un plic tort-gelee rosu,
  • frisca si bombonele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina pentru indragostiti:

galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se adauga grisul,faina,vanilia,coaja de lamaie si albusurile batute spuma amestecand cu atentie de jos in sus.

Compozitia se pune intr-o tava in forma de inima si se introduce in cuptorul incins ptr 35 minute.

Blatul racit se taie in doua ,se insiropeaza cu siropul facut din apa zahar si esenta rom,

se mixeaza smantana cu 4 linguri zahar si se obtine frisca cu care umplem blatul insiropat.

Preparam gelatina rosie urmand instructiunile de pe plic

glazuram savarina si ornam cu frisca dupa preferinte.

 

COMENTARII (21)

diaconta 1

14.02.2011, 19:55

ce minunatie

adry88 1

04.07.2011, 16:00

superb

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 07:58

excelent si arata suuuuper

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D