Savarine

de gugugh in Prajituri, 22 Oct 2010 | 2403 vizualizari

 

Mult mai bune ca cele din comert, le recomanda cu mare placere

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6-7 linguri zahar
  • zahar vanilat sau esenta vanilie
  • 8 linguri cu varf pesmet alb
  • coaja de portocala sau esenta de portocala
  • Sirop:
  • 100-150 gr zahar
  • 450 ml apa
  • esenta rom
  • coaja portocala sau esenta portocala
  • Umplutura:
  • 350 ml frisca lichida
  • gelatina rosie
  • optional putin colorant rosu sau la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se omogenizeaza bine.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. La final se amesteca coaja de portocala sau esenta de portocala.

Se coc in cuptorul preincalzit in forme speciale unse cu putin unt topit, eu le coc in forma de briosa.

Intre timp facem siropul astfel: zaharul se caramelizeaza usor , adaugam apa si fierbem pana se topeset caramelul. Se lasa la racit si cand e usor caldut adaugam esenta si coaja/esenta portocala.

frisca se bate bine conform instructiunilor cu 2 linguri de zahar, adaugam si putin colorant daca nu se doreste frisca alba.

Cand s-au racit savarinele coapte se trec prin sirop se tin pana se insiropeaza bine. se taie un capacel si se umplu cu frisca. se da la rece pana facem gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Punem cate putina gelatina rosie pe capac si dam la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Trebuie putin mai mult sirop ca absorb ff mult.

2

Se poate folosi in loc de acea gelatina rosie  dulceata la alegere

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine 57633
retete culinare - Savarine 57634
retete culinare - Savarine 57635

COMENTARII (9)

feliciana_maria_1209 1

24.10.2010, 00:50

buna fetele.am si eu o dilema.As vrea sa fac si eu savarine dar din pacate nu pot .daca vreuna din voi sta prin Germania sau Austria poate puteti sa ma ajutati.Aici unde locuiesc eu nu am gasit pana acum frisca pe care sa o folosesc la ornat si sa ramana tare dupa ce am ornat prajitura sau tortul.Respectivul preparat trebuia consumat imediat dupa ornare ca altfel toata frisca se facea lichida ca mai inainte.V-as ramane fffff. indatorata daca m-ati putea ajuta cu vreun sfat

feliciana_maria_1209 1

24.10.2010, 00:52

A....si ....foarte frumoase si mai ales apetisante

gugugh 1

24.10.2010, 21:50

buna ana , uite ca te reintalnesc si pe aici.... mai eu in franta foloseam smantana lichida pt prajituri si o bateam f bine si statea bat. in elvetia la fel, asa ca singru tb sa gasesti si in germania smantana lichida pt prajituri, astept rezulatatele ana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: