Savarine

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 6555 vizualizari

 

Recipe by Istrate Lucia.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri pesmet,
  • putina sare.
  • SIROP:
  • 1 pahar cu apa,
  • 150g zahar,
  • 2 linguri rom.
  • ORNAT:
  • frisca.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute spuma.
-Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina.
-Se pune compozitia in forme si se coc la foc puternic.
-Cand sunt gata se scot si se introduc in sirop.Se taie in doua si se orneaza cu frisca.
 

COMENTARII (4)

meosiris 1

04.08.2009, 22:35

Nu cred ca te pot ajuta din pacate. Ale mele sunt exact opusul celor de care vorbesti.

sandytza 1

07.08.2009, 02:06

of... mersi oricum

laura80 1

20.09.2010, 17:39

buna am scris toate retetele de pe acest sait si din toate am facut decat 2 retete : savarine si rulada cu gem si frisca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: