Savarine

de Brindusa in Prajituri, 22 Feb 2011 | 3201 vizualizari

 

Wekendul asta am facut si eu, ca mai toata lumea dupa cate am vazut, savarine. La cat de usor sunt de facut, ma mir ca le mai cumpara cineva din cofetarii.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 15 g drojdie proaspata (sau 7g uscata)
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar 
  • 3 linguri ulei 
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • 500 g frisca
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • putina peltea de gutui
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

  • Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva.
  • Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia
  • Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza
  • Coca  care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora
  • In timpul asta pregateste formele. Sau, daca n-ai forme de savarine (asa ca mine) le poti face in forme de briose. Eu am pus si hartie, dar nu e bine,pentru ca se lipeste si nu se pot scoate savarinele. Mai bine ungeam bine cu unt formele
  • Umple formele si mai lasa-le 1/2 de ora la crescut. 
  • In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) si fa siropul.  Amesteca apa cu zaharul si lasa la foc mic pana ce scade un sfert din lichid. LAsa la racit.
  • Coace savarinele cam 10 - 12 minute, pana ce se inrosesc putin deasupra.
  • Lasa-le la racit. Cu grija scoate-le din forme si taie putin din partea de sus, ca un capac
  • Insiropeaza-le din abundenta cu sirop.Pune cate o lingurita de frisca (sau cat iti place)
  • Pune usor capacele peste frisca si unge-le cu peltea de gutui
  • Se pastreaza la frigider maxim 2 zile.
 

COMENTARII (18)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

23.02.2011, 08:49

adry88

adry88 1

16.06.2011, 15:29

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 15:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!