Savarine

de MonaMimi in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 4704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri pesmet
  • un praf de sare
  • 3 esente de rom

umplut :250 ml frisca lichida

pt.sirop:

  • 400 ml apa
  • 150-200 g zahar

uns deasupra :jeleu, gem,dulceata

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Separam galbenusurile de albusuri .

galbenusurile cu 3 linguri de zahar le mixam pana obtinem o crema albicioasa,albusurile cu un praf de sare si cele 3 linguri de zahar le mixam bine.

Peste crema de galbenus punem pesmetul , albusurile si amestecam cu grija  pana la omogenizare.

Pregatim formele de savarine le ungem cu margarina si tapetam cu faina.

Punem compozitia in forme si dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute(facem testul cu scobitoarea).

Intre timp pregatim siropul apa cu zaharul, le punem pe foc pana dau in clocot, luam de pe foc si punem esenta.

Savarinele le scoatem calde din forma si le insiropam

Le punem pe un grilaj la scurs si racit.

Taiem capacele de savarina, umplem cu frisca mixata bine.

Punem capacelul peste care punem jeleu sau la alegere gem dulceata.

Dam la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine