Savarine

de andreea_angelo in Prajituri, 2 Dec 2012 | 1111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • un cub drojdie (25 g)
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahar
  • un ou
  • sare
  • sirop:
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esente
  • decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pune faina intr-un vas, adaugam drojdia care a fost topita cu putin zahar, laptele caldut, oul, zaharul, uleiul si un praf de sare. Le amestecam foarte bine si pregatim formele. Le ungem cu unt si turnam compozitie trei sferturi din forma. Inainte de a le baga la copt le lasam la dospit 20-30 minute, dupa care dam tava la cuptor cca. 20 minute. Ca sa fim siguri cand sunt gata le incercam cu o scobitoare.

Le lasam la racit si pregatim siropul: zaharul se pune la caramelizat, il stingem cu apa si il mai lasam la fiert pana se topeste zaharul, adaugam esentele si dupa ce s-a racit si siropul, insiropam bine savarinele, le umplem cu frisca si punem capacul deasupra.

Pentru decor am folosit din nou frisca cu cateva boabe de ciocolata si creione colorate.

 

RETETA IN IMAGINI

Savarine-0
Savarine-1
Savarine-2
Savarine-3
Savarine-4
Savarine-5
Savarine-6

COMENTARII (18)

ANNA_46

ANNA_46 1

04.12.2012, 01:36

Foarte bune savarine

Sim0na

Sim0na 1

04.12.2012, 08:37

bune tare

andreea_angelo

andreea_angelo 1

04.12.2012, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!