Savarine

de gaby_gabytza in Prajituri, 17 Apr 2013 | 6652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie

sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie

umplutura

  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar

decor

  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Blat-Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri.Amestecam si adaugam colorantul,faina,esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul.Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte.Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea

Umplutura-Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.

Siropul-Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca.Dupa le dam jos folia si le insiropam.Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm(dar nu-l taiem de tot).

Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine.Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca

TIPS-URI

1

se da 2 ore la rece inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (38)

Alexandra Elena 1

22.04.2013, 18:27

bune, trebuie sa le incerc

Panacris 1

03.12.2013, 09:08

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 21:43

ce delicii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine