Desert savarine

de Lavinia in Prajituri, 7 Iul 2013 | 60366 vizualizari

 

Sunt minunate >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop:
  • 450 ml apa
  • esenta de rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mica(optional)
  • In plus:
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri zahar vanilat
  • gem de capsuni, zmeura etc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine:

Aluat: Intr-un vas mai incapator pune faina cernuta. Amesteca laptele cald cu drojdia si lingura de zahar.

Adauga peste faina laptele amestecat cu drojdia, ouale si uleiul si omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

La final adauga praful de sare si mai amesteca aluatul timp de 5 minute. Acopera aluatul si lasa-l la crescut la loc caldut timp de 30 de minute.

Pune aluatul in forme de savarine/briose si mai lasa-l la crescut inca 15 minute. Introdu savarinele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos (cam 35 de minute). Lasa savarinele la racit (eu le-am lasat peste noapte).

Sirop: Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute, apoi adauga zeama de lamaie si romul si lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Taie capacelul fiecarei savarine si unge-l cu gem de capsuni sau de zmeura.

Bate frisca bine cu zaharul vanilat si smantana.

Scufunda fiecare savarina in sirop pentru 3-4 secunde (daca nu vi se par destul de insiropate mai adaugati 1-2 linguri de sirop peste ele) apoi umple-le cu frisca din belsug si pune capacelul uns cu gem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura RAFAELO ®Laura S.