Savarine

de papabundetot in Prajituri, 21 Iul 2013 | 1809 vizualizari

 

Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose :)

Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati..de pe bucataras.ro (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat am folosit:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare
  • esenta de vanilie

Pentru sirop:

  • 400 g. zahar
  • 600 ml. apa
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 200 g. frisca
  • 200 g. brenza ricotta
  • 75 g. unt
  • 100 g. zahar vanilat pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma. Am adaugat apoi pesmetul,faina si am amestecat,apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru  briose asezate in tava.Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.

Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.

Crema:Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat,apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.

Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min,le-am lasat sa se raceasca,la fel si siropul,apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel. Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca.Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.

Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

Pofta mare!

 

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.07.2013, 22:37

Bune

Geanina87 1

21.07.2013, 23:20

delicioase

papabundetot 1

22.07.2013, 08:59

Valclaudia...mai avem 2 buc...daca te grabesti...ca iubi e papacios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S