Savarine

de raluka93 in Prajituri, 4 Ian 2014 | 9504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 g pesmet
  • 4 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 100 ml rom
  • Ornat:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn.

Ungem cu ulei formele de brioase si umplem formele. Dam savarinele la cuptor pt aproximativ 20 de minute, nu deschidem sub nici o forma usa cuptorului, lasam sa se raceasca in forme.

Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul ,iar cand le luam de pe foc adaugam romul. Savarinele le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine si dam la frigider pentru 3 ore, intre timp pregatim frisca.

Daca mai e cazul mai insiropam savarinele,altfel le umplem cu frisca si ii punem capacul deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

danakarin 1

05.01.2014, 08:29

Minunate! Mi-ai facut pofta! Ce ar fi sa fac si eu?

Geanina87 1

05.01.2014, 09:44

raluka93 1

05.01.2014, 15:28

va multumesc tuturor :*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine