Savarine

de Andreea Caroline in Prajituri, 21 Mai 2014 | 5293 vizualizari

 

Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri.
Sunt foarte usor de facut.Trebuie doar putina rebdare .

 

INGREDIENTE

Pentru savarine:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 15 ml ulei de floarea soarelui
  • 1\4 plic drojdie uscata
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1 praf de sare

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 1\2 fiola esenta rom

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu dulceata capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte. 

Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul.

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri .

Punem un praf de sare si amestecam in continuare pentru 5 minute .

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca 30-40 minute ( pana isi va dubla volumul).

Ungem formele pentru savarine cu unt si tapetam cu faina.

Punem aluatul in forme ajutindu-ne de o lingurita .Lasam astfel aluatul sa mai creasca inca 20 minute in forme.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem formele  umplue pentru 20-25 minute.Pana ce s-au aurit frumos la suprafata.

Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Intre timp punem intr-o craticioara apa impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat.Oprim focul si adaugam esenta de rom.Lasam siropul obtinut sa se raceasca.

Frisca lichida o mixam la viteza maxima .

Dupa ce savarinele s-au racit,le intoarcem invers si taiem un capacel dar fara sa il separam de tot .

Punem fiecare savarina in sirop dupa care deschideti usor capacelul si ornati cu multa frisca.Pe fiecare capacel punem dulceata de capsuni .

Savarinele le dam la frigider pana in momentul servirii.

 

 

TIPS-URI

1

Tineti savarinele la frigider cel putin 7-8 ore sau ideal ar fi peste noapte.

2

Ceea ce face din savarina o prajitura atit de gustoasa este chiar blatul bine insiropat asa ca aveti grija ca atunci cind puneti savarina in sirop ,aceasta sa absoarba cat mai mult.

3

Dulceata de capsuni poate fi inlocuita dupa plac.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine 320941
retete culinare - Savarine 320942
retete culinare - Savarine 320943
retete culinare - Savarine 320944
retete culinare - Savarine 320945
retete culinare - Savarine 320946
retete culinare - Savarine 320949
retete culinare - Savarine 320954

COMENTARII (30)

Nicole28 1

21.05.2014, 23:06

Le ador!

Criss 1

22.05.2014, 05:37

dantes 1

22.05.2014, 06:33

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L