Savarine

de diaconta in Prajituri, 1 Mar 2015 | 2690 vizualizari

 

Pentru acest week-end oscilam între savarine şi un Red velvet cake. Câştigătoare au ieşit savarinele, mai ales că am găsit o reţetă foarte simplă la Jamila, o reţetă cu care nu aveţi cum să daţi greş.
Nu au ieşit ele prea aspectuoase pentru că nu am forme speciale pentru savarine, aşa că
m-am descurcat cu ceea ce aveam la îndemână.
Am mai încercat o reţetă de savarine, dar aceasta cu aluatul dospit parcă mi s-a părut mai apropiată de savarinele pe care le mâncam în copilărie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru savarine:
  • 250g faina
  • 1 lingura zahar
  • 7 g drojdie uscata (1 plic)
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 150 ml lapte caldut
  • Sare
  • Ingrediente sirop:
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • Esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Optional:gem (de macese am folosit eu pentru ca este mai acrişor)
Gemul de macese l-am pregatit dupa reteta de aici:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-macese-53325.html
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca.

Intr-un bol am pus faina.

Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au dizolvat.

Peste faina am pus laptele cu drojdia,uleiul si ouale.

Am omogenizat toate ingredientele ajutându-ma de o paleta deoarece va rezulta un aluat moale.

La final am adaugat sarea.

Am acoperit vasul cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit  într-un loc caldut pentru 30 de minute.

Intre timp am uns cu unt si tapetat cu faina formele.

Dupa cele 30 de minute,am pus aluatul în forme,ajutându-ma de 2 linguri.

Am umplut formele cam pe trei sferturi.

Le-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.

Am încalzit cuptorul la 180 de grade,apoi am pus tava în cuptor.

Eu le-am lasat 30 de minute dar e bine sa verificati cu o scobitoare când sunt coapte.

Cât timp s-au copt am pregatit siropul.

Am pus sa fiarba apa cu zaharul,iar dupa ce am oprit focul am adaugat esenta de rom.

Am lasat siropul sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit si savarinele,am taiat câte un capacel,apoi le-am trecut prin sirop.

Nu trebuie sa exageram cu siropul altfel se vor înmuia prea tare.

Am mixat smântâna pentru frisca si la final am adaugat zaharul.

Sub fiecare capacel am ornat cu frisca.

Deasupra am pus putin gem de macese,pregatit dupa reteta de aici.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine 369304
retete culinare - Savarine 369305
retete culinare - Savarine 369306
retete culinare - Savarine 369307
retete culinare - Savarine 369308
retete culinare - Savarine 369309
retete culinare - Savarine 369310
retete culinare - Savarine 369311
retete culinare - Savarine 369312
retete culinare - Savarine 369313
retete culinare - Savarine 369314
retete culinare - Savarine 369315
retete culinare - Savarine 369316
retete culinare - Savarine 369317

COMENTARII (46)

anca_rm 1

04.03.2015, 09:23

Dia super reteta ta , o sa incerc si eu , arata foarte bine si o prezentare wow

mena29 1

04.03.2015, 13:41

Vai de mine ce-i aici,Oana mea e topita dupa savarine. Ce bine arata,Diuto!

Ligia Bxl 1

28.03.2015, 10:50

vaiii ce pofta am

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S