Savarine

de ellytheutzu in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 643 vizualizari

 

O reteta delicioasa, modificata putin de mine, dar e important ca orice "bucataras" sa isi puna amprenta.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU COJI
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 30 ml ulei
  • drojdie (un cub)

  • PENTRU SIROP
  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
  • PENTRU UMPLUT
  • 500 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Laptele caldut (150 ml) se amesteca cu putina faina, drojdia maruntita, jumatate din zahar si un praf de sare si se lasa la loc caldut 30 minute ca sa dospeasca. Dupa ce a  dospit, adaugam restul de ingrediente (lapte, faina, ouale, uleiul), si se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale), se lasa la dospit 1 ora. 

Dam drumul la cuptor la 180 °. Formele le ungem cu putin ulei, facem bilute din coca (cam cat un ou), si le punem in forme unde le mai lasam 10 minute la crescut. Apoi le bagam in cuptor , pana se rumenesc. Eu am folosit forme de minichec-uri, asa ca am fost nevoita dupa ce s-au rumenit deasupra sa le scot si sa le sucesc si cu partea de jos, in sus  ca sa se rumeneasca. 

Intre timp punem la fiert, apa, zaharul si esenta de rom pana incepe sa scada siropul si nu mai are o consistenta apoasa. Cat fierbe siropul, batem frisca (eu am mai adaugat 3 linguri de zahar in frisca, cu toate ca avea zahar)si o dam la rece pana umplem savarinele. 

Dupa ce s-au copt savarinele le lasam la racit. Inchidem si focul unde fierbe siropul si il dam la racit.

Cand s-au racit savarinele, le taiem un capac, eu le-am scobit putin inauntru, le dam prin sirop, iar apoi le punem pe un gratar la scurs. 

Preparam dresingul de ciocolata. Intr-o tigaie adaugam laptele, cacaoa si zaharul pana se omogenizea. Le umplem cu frisca, le adaugam capacul iar apoi le ornam putin cu dresingul de ciocolata. Le dam la frigider macar pentru cateva ore, iar apoi le servim. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine 373788
retete culinare - Savarine 373789

COMENTARII (9)

dantes 1

31.03.2015, 13:42

Delicioase!

mirela0911 1

31.03.2015, 13:51

ellytheutzu 1

06.04.2015, 15:20

Multumesc pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: