Savarine

de silvi0ara in Prajituri, 29 Mai 2010 | 2894 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Camelia Husni de pe Gustos.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 3 oua  
  • 15g faina  
  • 50g pesmet  
  • 60g zahar  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • o priza sare  
  • Pentru ornat:  
  • 250ml frisca lichida  
  • 1 lingura zahar  
  • 1 plic intaritor frisca  
  • 10 capsuni proaspete  
  • 1 lingura zahar  
  • 1 plic Tort-Gelee rosu  
  • Pentru sirop:  
  • 1oog zahar  
  • 200ml apa  
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem bine cu mixerul,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam pe rand galbenusurile,iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pesmetul.Se pune compozitia in formele unse si tapetate cu pesmet, si se coace in cuptorul incins la 160gC pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. (eu nu am avut forme de savarine,asa ca am folosit 4 forme de tarta si 4 forme de briose,ceva mai mici)Se scot din forme si se lasa la racit.Intre timp pregatim siropul.Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat,apoi se stinge cu apa si se adauga esenta de rom dupa gust.Se lasa sa se raceasca bine.Apoi pregatim jeleul de capsuni.Se taie in jumatati capsunile se pun intr-o craticioara cu 1 lingura de zahar si se lasa sa fiarba 5-10 minute,apoi le pasam bine cu un blender pana optinem o crema fina.In aceata crema eu am adaugat un plic de Tort-Gelee rosu pentru intarire si luciu,Cu aceasta crema ungem capacele savarinelor.Sau puteti folosi orice altceva va place.Pregatim intre timp si frisca,care se bate cu o lingura de zahar su un lic intaritor frisca.Se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Dupa ce s-au racit, taiem capacele savarinelor,le insiropam bine,apoi  le umplem cu frisca si le ornam dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

Savarine-0
Savarine-1
Savarine-2
Savarine-3
Savarine-4
Savarine-5
Savarine-6
Savarine-7
Savarine-8
Savarine-9
Savarine-10
Savarine-11

COMENTARII (17)

Ramonaky

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:04

Ce-as manca si eu una arata super,felicitari 5 furci de la mine

janet

janet 1

02.06.2010, 12:51

sint minunate!Mie imi plac bine insiropate!

matzadan

matzadan 1

02.06.2010, 22:32

pai tocmai partea arsa se da prin razatoare si se insiropeaza si mai bine ,in sirop trebuie sa le lasi putin, fiind fierbinte absoarbe mai repede si arata ca un burete si le asezi intr o tava cu partea pe care au fost rase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12