Savarine( by Nadina73)

de adasev12 in Dulciuri, 5 Aug 2011 | 3628 vizualizari

 

offff....de muuuuulta vreme tot mi-era in gand sa fac si eu savarine...si uite-le...am consultat mai multe retete, in final am ales varianta Nadinei...totul bine si frumos pana aici...la ea arata exceptional, credeam ca si ale mele vor fi la fel...dar....greu, dom,le, greu!!!....am urmat intocmai reteta, dar nu stiu frate unde am gresit...eu speram sa regasesc acel gust extraordinar al savarinelor din tineretea mea ...hahaha...buuuune rau erau la cofetarie...ale mele au iesit cam....nu stiu cum sa zic...dar aluatul acesta mie mi s-a parut cam paine goala...dupa ce l-am si insiropat de-i curgea mustul, a rezultat un fel de paine dulce...

va rog, fetelor, care cititi, care ati mai facut si v-a placut...spuneti-mi si mie ce am gresit si unde...ca eu fac pt prima oara...ce-i drept, nu am avut esenta de rom, ca aici nu gasesc niciunde ( mama ei de italia...)...dar aveam ceva esenta de lamaie si am pus-o aia...dar ...plus ca am vazut toate pozele la altele cam aurii asa...o fi de la esenta de rom? ca ale mele au ramas albe...tocmai de aceea , ca nu-mi placea spectul lor, am zis sa picur macar putina ciocolata pe ele...le schimba si aspectul si gustul...

deci....

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie rasa

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom, dar eu nu am avut( am pus de lamaie)

Umplut savarinele:

  • frisca  lichida, 400 g
  • gem de prune italienesti ( un fel de goldane de la noi)
  • + glazura de ciocolata( din ciocolata topita cu lapte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine( by Nadina73):

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.

Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.Se ung formele de savarina ,se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate,se completeaza uniform,depinde de dimensiunile formei.Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.

Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic ,se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.

Siropul :Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza bine savarinele.

Se bate frisca bine .Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.

Deasupra se pune picura glazura de ciocolata...

PS:Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca

 

RETETA IN IMAGINI

Savarine( by Nadina73)-0
Savarine( by Nadina73)-1
Savarine( by Nadina73)-2
Savarine( by Nadina73)-3
Savarine( by Nadina73)-4

COMENTARII (38)

lilik

lilik 1

06.08.2011, 11:58

Ada cum nu gasesti esenta de rom???!!eu am gasit..de fapt gasesc pe oriunde...vezi ca e de la "PANEANGELI" sunt 2 fiole si le gasesti acolo unde este si praful de copt,zaharul pudra..ma rog chestii pt dulciuri
oricum sunt bune savarinele tale

adasev12

adasev12 1

06.08.2011, 15:18

lilik...eu am gasit doar de vanilie si lamaie...atat
...o sa incerc la maz
gazinul romanesc...dar e cam departe de mine si mie-e greu sa ajunga cum cu bebe...

Marce

Marce 1

21.05.2013, 23:59

buna nadina..sa stii ca se gaseste si rom aici in italia....o sa incerc si eu reteta asta..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!