Savarine cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 18 Aug 2013 | 7575 vizualizari

 

Savarine le-am pregatit dupa reteta Jamilei, iar pentru crema m-am inspirat de la Diaconta...va multumesc frumos fetelor! Am obtinut niste savarine delicioase si racoroase, perfecte pentru perioada aceasta a anului!
Vreau sa va spun voua, celor care va-ti intors de la Satic, ca ne-ati lipsit, iar casuta noastra virtuala a parut parasita fara voi!
Invit toti bucatarasii la o savarina!:-*

 

INGREDIENTE

Savarine:
  • 375 g faina
  • 225 ml lapte caldut
  • 45 ml ulei
  • 3 oua
  • 3 lingurite zahar
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
Crema de lamaie:
  • 1 plic crema rapida Dr. Oetker cu gust de lamaie
  • 250 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida (o cutiuta)
  • 3 linguri zahar pudra
Sirop:
  • 3 cani apa
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 lingura esenta de rom
Decor:
  • gem de capsuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu crema de lamaie:

Savarine:  Intr-un vas punem faina si ouale.

In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.

Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.

Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam sa creasca pentru 40 de minute.

Cand aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in formele de savarine, unse cu ulei si tapetate cu faina.

Formele cu aluat le-am asezat in tava de la aragaz, apoi le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Lasam savarinele sa se raceasca putin apoi le scoatem din forme.

Crema de lamaie:  Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.

Punem laptele rece intr-un bol, adaugam zaharul pudra si praful pentru crema.

Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.

Adaugam frisca peste crema de lamaie si amestecam usor cu o spatula, apoi dam la frigider.

Sirop:  Intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca complet.

Asamblare:  Taiem capacul savarinelor, apoi le inmuiem bine in sirop, le umplem cu crema de lamaie, asezam capacul si punem putina dulceata de capsuni.

Le dam la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Gemul de capsuni se poate inlocui cu gem de caise.

2

Din ingredientele de mai sus obtinem 18 savarine.

RETETA IN IMAGINI

Savarine cu crema de lamaie-0
Savarine cu crema de lamaie-1
Savarine cu crema de lamaie-2
Savarine cu crema de lamaie-3
Savarine cu crema de lamaie-4
Savarine cu crema de lamaie-5
Savarine cu crema de lamaie-6
Savarine cu crema de lamaie-7
Savarine cu crema de lamaie-8
Savarine cu crema de lamaie-9
Savarine cu crema de lamaie-10
Savarine cu crema de lamaie-11
Savarine cu crema de lamaie-12

COMENTARII (55)

abstract01

abstract01 1

20.08.2013, 18:35

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.08.2013, 19:14

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 09:00

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!