Savarine cu rom

de Doralinda in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 3455 vizualizari

 

Stiu ca e o reteta foarte comuna, dar am zis totusi sa o postez! A fost prima oara si mi-a fost cam frica, mai ales cand am vazut cum arata aluatul! dar vazand rezultatul, sigur ca o voi repeta!
Fiind prima oara cand le-am facut, le-am lasat la cuptor la o temperatura mai mare, din aceasta cauza mi-au iesit mai inchise la culoare, asa ca data urmatoare voi folosi temperatura care am scris-o in reteta!

 

INGREDIENTE

Ptr sirop:
  • 500 gr zahar
  • 700 ml apa
  • 2 linguri de rom
Ptr: umplutura:
  • 1 kg smantana
  • 300 gr zahar pudra
Ptr aluat:
  • 400 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 7 oua
  • 30 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 pliculet vanilie
  • 5 gr sare
  • 150 gr unt la temperatura camerei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu rom:

Amestecam cu mixerul la o viteza medie, faina, laptele, zaharul, drojdia si vanilia pana se incorporeaza bine. Apoi punem sarea si untul continuand sa amestecam pana devine o compozitie omogena. Lasam aluatul putin sa creasca. Apoi ptr ca compozitia era moale, eu am luat cu o lingura si am pus in formele unse deja cu putin unt si am mai lasat putin, apoi am pus la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 20 min( depinde si de cuptorul fiecaruia!) Apoi am facut frisca, batand cu mixerul incet ingredientele. Ptr sirop, am fiert cca 5 min zaharul cu apa si la urma am pus romul, apoi am lasat la cald pe aragaz. Cand briosele sunt gata, le lasam sa se raceasca, le punem in siropul cald, lasandu-le destul timp ptr a se impregna bine, intorcandu-le pe toate partile, apoi le scoatem si le asezam pe un gratar ca sa se scurga surplusul de sirop. Apoi le taiem pe orizontal si le umplem cu frisca. 

TIPS-URI

1

Daca le punem la frigider, e indicat sa le acoperim cu un film transparent ptr a nu se usca.

2

Eu am facut si o umplutura de ciocolata ptr ca fetitele mele nu vor frisca! Si am ornat cu sirop de ciocolata!

3

in sirop, daca nu doriti alcol, nu e necesar sa puneti romul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (38)

Doralinda 1

21.01.2013, 12:57

Ionela, multumesc frumos!

DinDragostePentruGatit 1

21.01.2013, 14:43

Cum de le-am scapat?

Doralinda 1

21.01.2013, 15:09

Dindragosteptrgatit! Esti o dulce!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu coacaze