Savarine cu rom

de Doralinda in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 1458 vizualizari

 

Stiu ca e o reteta foarte comuna, dar am zis totusi sa o postez! A fost prima oara si mi-a fost cam frica, mai ales cand am vazut cum arata aluatul! dar vazand rezultatul, sigur ca o voi repeta!
Fiind prima oara cand le-am facut, le-am lasat la cuptor la o temperatura mai mare, din aceasta cauza mi-au iesit mai inchise la culoare, asa ca data urmatoare voi folosi temperatura care am scris-o in reteta!

 

INGREDIENTE

Ptr sirop:
  • 500 gr zahar
  • 700 ml apa
  • 2 linguri de rom
Ptr: umplutura:
  • 1 kg smantana
  • 300 gr zahar pudra
Ptr aluat:
  • 400 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 7 oua
  • 30 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 pliculet vanilie
  • 5 gr sare
  • 150 gr unt la temperatura camerei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu rom:

Amestecam cu mixerul la o viteza medie, faina, laptele, zaharul, drojdia si vanilia pana se incorporeaza bine. Apoi punem sarea si untul continuand sa amestecam pana devine o compozitie omogena. Lasam aluatul putin sa creasca. Apoi ptr ca compozitia era moale, eu am luat cu o lingura si am pus in formele unse deja cu putin unt si am mai lasat putin, apoi am pus la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 20 min( depinde si de cuptorul fiecaruia!) Apoi am facut frisca, batand cu mixerul incet ingredientele. Ptr sirop, am fiert cca 5 min zaharul cu apa si la urma am pus romul, apoi am lasat la cald pe aragaz. Cand briosele sunt gata, le lasam sa se raceasca, le punem in siropul cald, lasandu-le destul timp ptr a se impregna bine, intorcandu-le pe toate partile, apoi le scoatem si le asezam pe un gratar ca sa se scurga surplusul de sirop. Apoi le taiem pe orizontal si le umplem cu frisca. 

 

TIPS-URI

1

Daca le punem la frigider, e indicat sa le acoperim cu un film transparent ptr a nu se usca.

2

Eu am facut si o umplutura de ciocolata ptr ca fetitele mele nu vor frisca! Si am ornat cu sirop de ciocolata!

3

in sirop, daca nu doriti alcol, nu e necesar sa puneti romul!

RETETA IN IMAGINI

Savarine cu rom-0
Savarine cu rom-1
Savarine cu rom-2
Savarine cu rom-3
Savarine cu rom-4
Savarine cu rom-5

COMENTARII (38)

Doralinda

Doralinda 1

21.01.2013, 12:57

Ionela, multumesc frumos!

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

21.01.2013, 14:43

Cum de le-am scapat?

Doralinda

Doralinda 1

21.01.2013, 15:09

Dindragosteptrgatit! Esti o dulce!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!