Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 1000 vizualizari

 

un dulce de nerefuzat ;)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 lingura faina alba
  • 7 linguri zahar pudra
  • un varf de cutit turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml apa plata
  • 150 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta rom
  • 1 plic intaritor de frica de la Dr.Oetker
  • 1/4 borcan dulceata de zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura:

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei.

Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Peste galbenusuri adaugam zaharul pudra si pudra de turmeric, apoi mixam la viteza mare pana isi dubleaza volumul.

Adaugam lingura de faina, apoi pe rand cate 2 linguri spuma de albusuri si una de pesmet, mixam la viteza cea mai mica a mixerului pana incorporam toate cantitatile.

Luam compozitia cu lingura si o repartizam uniform in forme din silicon (de briose am folosit eu).

Dam tava la cuptor pentru 20 minute (folosim functia de coacere cu ventilatie).

Facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, apoi savarinele din formele de silicon si le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Dupa racire taiem fiecare savarina in doua, apoi scufundam jumatatile rapid in siropul racit si le scoatem pe folie de silicon pentru a se scurge siropul in exces.

Batem frisca cu intaritorul pana obtinem consistenta dorita, apoi umplem cu poshul savarinele, asezam partile superiaore si le ungem cu dulceata de zmeura.

Dam savarinele la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413191
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413192
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413193
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413194
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413195
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413196
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413197
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413198
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413199
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413200
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413201
retete culinare - Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura 413202

COMENTARII (18)

anca_rm 1

23.11.2015, 15:04

arata tare bine

Micutza Luana 1

23.11.2015, 18:21

ce bune sunt

mirela0911 1

23.11.2015, 22:24

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D