Savoare cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 987 vizualizari

 

N-am gasit alta denumire,e o chestie cu ce mai aveam prin zona.....si musai trebuiau consumate......

 

INGREDIENTE

  • 21 biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • 2 linguri lapte
  • 2 prajiturele magura cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 60 g zahar brun facut farin
  • 160 g zmeura
  • 100 g smantana dulce
  • 150 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 30 g zahar brun farin
  • sirop de zmeura
  • sos de ciocolata
  • zmeura pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savoare cu zmeura:

Mai intai am facut frisca, am amestecat smantana dulce cu frisca lichida si 30 g zahar brun farin, apoi am mixat bine pana am obtinut o frisca tare. Zmeura am scos-o de seara din congelator si am lasat-o la scurs, apoi am amestecat-o cu 60 g zahar brun farin si 250 g mascarpone ,dupa ce am omogenizat bine am adaugat frisca si 2 linguri lapte, pentru ca era prea densa si eu doream o crema mai moale dar care sa nu curga. Am omogenizat bine si apoi am trecut la asamblarea prajiturii.

Pe un platou oval am asezat 13 biscuiti inmuiati in sirop de zmeura, peste am pus un strat de crema si am nivelat, peste crema am asezat cele 2 prajituri magura taiate in 3, peste ele am pus crema. Apoi 8 biscuiti inmuiati, crema si deasupra sos de ciocolata si zmeura.

Cam asta-i tot, eu zic ca e ceva delicios, voi ziceti ce vreti......pentru mine daca are zmeura, frisca si mascarpone sigur e delicios.....

 

RETETA IN IMAGINI

Savoare cu zmeura-0
Savoare cu zmeura-1
Savoare cu zmeura-2
Savoare cu zmeura-3
Savoare cu zmeura-4
Savoare cu zmeura-5
Savoare cu zmeura-6
Savoare cu zmeura-7
Savoare cu zmeura-8
Savoare cu zmeura-9
Savoare cu zmeura-10

COMENTARII (23)

Corinuta 1

04.01.2015, 22:11

iar zmeurica?

MOKUSKA 1

05.01.2015, 09:08

mirela0911 1

08.01.2015, 14:13

Ce bunaciune de savoare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41