Savoare mediteraneana

de Brindusa in Porc, 6 Mai 2010 | 1602 vizualizari

 

Masline,rosii, usturoi, oregano, adica arome mediteraneene intr-o mancarica ce-mi aminteste de vara.

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de porc, taiat bucati nu foarte mari
  • 2 cepe, tocate mic
  • 2 catei de usturoi, tocati mic
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cutie de rosii decojite, taiate marunt (sau 450 g rosii decojite)
  • 1 pahar vin rosu (cam 200 ml)
  • 1 lingura oregano verde (sau busuioc) tocat fin
  • 1 ardei gras verde, taiat rondele fine
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosar, taiate in jumatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • o cratita care sa intre in cuptor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savoare mediteraneana:

Incalzeste cuptorul la 200 C. 

Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min). Pune si usturoiul, caleste-l putin si adauga amidonul. Amesteca bine.

Adauga rosiile, apoi putin cate putin vinul, amestecand din cand in cand. Presara oregano si pune cratita la cuptor la foc mic, cam 1 ora. 

Scoate carnea din cuptor, adauga ardeiul si maslinele si mai lasa pe foc, la flacara mica, cam 30 min, pana ce carnea e foarte moale si se formeaza sosul. Potriveste de sare si piper.

Ca garnitura se poate folosi risotto galben sau orez simplu.

 

RETETA IN IMAGINI

Savoare mediteraneana-0
Savoare mediteraneana-1
Savoare mediteraneana-2
Savoare mediteraneana-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Brindusa

Brindusa 1

06.05.2010, 21:34

silvi0ara

silvi0ara 1

06.05.2010, 21:57

Tare buna.

adry88

adry88 1

18.05.2011, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12