Sbriciolata

de ianculubita in Dulciuri, 19 Dec 2014 | 4120 vizualizari

 

Dragii mei, nu mai am putere nici buna dispozite de alta data cand vin sarbatorile, asa ca va voi prezenta si va voi recomanda cate ceva bun si sanatos, urmand ca voi sa faceti selectia.
Sbriciolata in italiana inseamna firimituri, mai pe intelesul nostru, e o prajitura facuta din firimituri; am servit asa ceva cand am fost in Italia la un restaurant; incredibil cum in unele tari cu restaurante mari au in meniu un asemenea desert simplu si delicios, iar la noi juratii de la Master chef ar arunca cu farfuriile pe jos daca cineva ar indrazni sa se prezinte cu asa ceva!!! In concluzie, fiind atat de simpla, mi-a fost foarte usor sa o reproduc acasa si va spun ca merita incercat iar in setul de imagini vedeti si farfuria de la restaurant.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie pentru cremsnit
  • 100 g ciocolata topita
  • zahar pudra
  • crema de lamaie
  • ingrediente pentru crema de lamaie
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sbriciolata:

Se pregateste crema: se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie, unt, jumatate din cantitatea de zahar iar dupa ce s-a topit se adauga crema facuta din oua batute cu restul de zahar si coaja de lamaie, se amesteca 1 min apoi se rastoarna intr-un vas rece si se continua amestecarea pana rezulta o crema fina; se acopera cu o folie alimentara direct pe crema (sa nu prinda crusta) si se da la rece

Intr-un bol mai mare se marunteste o foaie de cremsnit, se amesteca cu sosul, se imparte in cupe sau alte boluri mai mici, deasupra se fac linii cu ciocolata topita si se pudreaza cu zahar vanilat apoi se serveste.

TIPS-URI

1

atentie, crema trebuie sa fie de consistenta unui sos, nu se lasa prea mult pe foc, altfel se ingroasa

2

firimiturile nu trebuie sa fie prea mici, altfel in combinatie cu sosul se formeaza un aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Sbriciolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure