Scarita cu cartofi natur

de _Alina_ in Porc, 20 Oct 2012 | 3141 vizualizari

 

Cum am primit reprosuri ca in ultima vreme am pus numai retete de conserve si dulciuri, iata ca a venit randul si unei manacrici consitente si delicioase care sper sa va incante simturile :)

 

INGREDIENTE

  • 600 g scarita de porc
  • 200 ml vin rosu
  • 150 g rosii cherry
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 1 lgt condiment grill
  • sare
  • 1 kg cartofi
  • 20 g unt
  • cateva fire de marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita cu cartofi natur:

1. Facem o marinata din vin, rosii, condimentul grill, foile de dafin si ceapa taiata julien.

2. Punem scarita spalata si portionata in marinata si dam la frigider 1 h.

3. Scoatem scarita din marinata si o punem la rumenit intr-o tigaie non-aderenta timp de 10 min. Dupa timpul mentionat adaugam jumatate din marinata in tigaie + rosiile si ceapa din aceasta, punem capacul si lasam pana cand scade tot lichidul.

4. Curatam cartofii, ii taiem in 4, ii spalam si ii punem la fiert 15-20 min. Scurgem cartofii, punem untul la incins intr-o cratita si dam drumul cartofilor. Ii rumenim cateva minute, adaugam mararul tocat si sare si sunt gata de papat.

Pofta Buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scarita cu cartofi natur 183208
retete culinare - Scarita cu cartofi natur 183209
retete culinare - Scarita cu cartofi natur 183210
retete culinare - Scarita cu cartofi natur 183211
retete culinare - Scarita cu cartofi natur 183212

COMENTARII (9)

diaconta 1

20.10.2012, 15:30

Mmmmmmmmmm ce m-ai "plesnit" cu mancarica asta

Bya Ralu 1

20.10.2012, 15:41

delicios!

Rocsi 1

20.10.2012, 19:09

Tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D