Schiacciata

de RuxyRux in Piine, 21 Dec 2010 | 10467 vizualizari

 

Varianta toscana a unui aluat plat specific pizzei italiene poate avea diferite grosimi pentru a obtine fie o paine moale fie o paine crocanta...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 15 gr drojdie proaspata( sau o lingurita drojdie uscata)
  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei extravirgin  
  • Pentru topping:
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite frunze proaspete de rozmarin
  • sare de mare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata:

1. Ungeti cu putin ulei o tava de copt si puneti foaie pergament. Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gaura la mijloc. Faceti o pasta din drojdie si jumatate din cantitatea de apa. Adaugati in mijlocul fainii alaturi de restul cantitatii de apa si uleiul de masline. Amestecati pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si framantati zece minute pana aluatul devine elastic si neted.

 2. Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau ulei si acoperiti cu o folie unsa cu ulei. Lasati o ora la crescut la loc cald, sau pana isi dubleaza volumul .

3. Turtiti aluatul, rasturnati-l pe o suprafata cu faina si framantati-l usor. Intindeti aluatul in forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 30x20 si asezati-l in tava pregatita. Ungeti cu o parte din uleiul de masline si lasati-l inca 20 de minute la crescut.

4. Dupa cele 20 de mnute ungeti cu restul de ulei, perforati cu o furculita si presarati sarea si rozmarinul. Mai lasati inca 15 minute la dospit.

5. Preincalziti cuptorul la 200 grade( gaz 6) si coaceti painea  o jumatate de ora, sau pana se rumeneste. Mutati painea pe un gratar la racit si consumati-o calduta...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sylvia 1

22.12.2010, 11:44

Superb arata

Brindusa 1

22.12.2010, 11:59

seamana cu focaccia?

RuxyRux 1

22.12.2010, 12:00

Oarecum Brandusa...e mai pufoasa si mai crescuta....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de secara