Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza

de Sylvia in Fructe de mare, 9 Feb 2010 | 9223 vizualizari

 

Este cea mai simpla reteta si reteta care o fac cel mai des, puteti sa inlocuiti vinul sec cu apa , eu fac si cu apa si cu vin si imi plac ambele variante.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg  de scoici
  • 150 -200 ml vin alb ,
  • 75 grame de unt
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti
  • o mana de patrunjel verde tocat fin.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza:

   Pentru 2 persoane avem nevoie de 800 grame-1 kg  de scoici. Se clatesc bine cu apa rece si se lasa asa 30 de minute. Dupa aceea le punem intr-un vas mai mare cu 150 -200 ml vin alb , 75 grame de unt. Se lasam sa dea un clocot intorcandu-le incet cu o spatula pana sunt toate deschise. Dupa aceea punem peste ele 5-6 catei de usturoi zdrobiti si o mana de patrunjel verde tocat fin.Lasam sa dea un clocot si inchidem focul.

   Se servesc fierbinti cu cartofi prajiti si un sos facut din 2 linguri de maioneza, una de iaurt , 2 catei de ustoroi zdrobiti si o lingurita de ierburi aromate tocate fin. Va doresc pofta mare, sunt delicioase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

rivka 1

09.02.2010, 20:26

nu am mancat niciodata scoici, dar din cate stiu eu din auzite este un mod de a vedea daca sunt sau nu nepericuloase, daca se deschid sau nu la fiert ???
ca din cate stiu eu astea sunt cu cantec mare trebuie avuta fff atentie cu mancatul lor.

mie imi trebuie cartofii prajiti .

Sylvia 1

09.02.2010, 22:12

La scoici e simplu de verificat sunt bune daca sunt inchise cand le cumperi, adica au cochiliile sudate ,de deschis se deschid la foc toate dar cele care sunt deschise vii se arunca. Eu le prefer pe cele olandeze le cumpar in cutii de 1,4 sau 2 kg vidate si se pastreaza f bine. Francezii zic ca cele mai bune sunt ale lor ....normal

vero_closca 1

17.09.2010, 09:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scoici