Scoici cu sos aromat și cus-cus

de Panacris in Fructe de mare, 17 Feb 2013 | 5500 vizualizari

 

Sylvia dragă mulțumesc ptr idee! O cină super ușoară și savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • scoici prefierte 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • țelină rădăicnă cca. 50 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • sare iodată 2 g,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii tocate în bulion cca. 6 linguri,
  • verdeață 2 linguri,
  • vin alb demisec 200 ml.,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu sos aromat și cus-cus:

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la dinstiut, apoi se adaugă scoicșe și vinul, lăasîndu-se să fiarbă acoperit cca. 5 minute la foc mic. Apoi se adaugă roșiile, lăsându-se la fiert cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. La final se adaugă usturoiul mărunțit și verdeața. Între timp se pune la fiert cca. 350 ml apă rece cu puțină sare, după ce clocotește, se pune peste cus-cus, lăsându-se la odihnă cca. 10 m minute. Apoi se scurge de restul de apă și se folosește ca și garnitură la amestecul de scoici.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Scoici cu sos aromat și cus-cus-0
Scoici cu sos aromat și cus-cus-1
Scoici cu sos aromat și cus-cus-2
Scoici cu sos aromat și cus-cus-3
Scoici cu sos aromat și cus-cus-4
Scoici cu sos aromat și cus-cus-5
Scoici cu sos aromat și cus-cus-6
Scoici cu sos aromat și cus-cus-7
Scoici cu sos aromat și cus-cus-8
Scoici cu sos aromat și cus-cus-9
Scoici cu sos aromat și cus-cus-10
Scoici cu sos aromat și cus-cus-11
Scoici cu sos aromat și cus-cus-12
Scoici cu sos aromat și cus-cus-13
Scoici cu sos aromat și cus-cus-14
Scoici cu sos aromat și cus-cus-15
Scoici cu sos aromat și cus-cus-16
Scoici cu sos aromat și cus-cus-17

COMENTARII (22)

Copiosus

Copiosus 1

18.02.2013, 09:31

Arata delicios !!!

Toamna07

Toamna07 1

18.02.2013, 13:13

Minunata reteta,ador fructele de mare!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

18.02.2013, 17:14

O delicatesa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24