Scoici cu sos de legume

de Sylvia in Fructe de mare, 14 Sep 2010 | 7450 vizualizari

 

Pentru azi va propun scoici cu sos de legume, un preparat simplu si delicios care cu siguranta va placea iubitorilor de fructe de mare. Cand auziti scoici va ganditi probabil la prepararea clasica cu putin unt sau ulei de masline, putin usturoi, apa sau vin si patrunjel…..retete excelenta dealtfel si indelung testata de mine . Dupa multe degustari si preparari am ajuns sa imi placa sa ma joc in bucatarie cu scoicile, mereu o reteta noua, mereu un ingredient nou langa ele, le gasesc o sursa asa de mare de arome si prezenta atat de agreabila incat mereu simt nevoia sa le testez in alta compozitie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru retetea aceasta avem nevoie pentru 2 persoane de :
  • aproximativ  800 grame scoici,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete,
  • o jumatate de dovlecel (zucchini  am pus eu ) taiat cubulete,
  • o nuca de unt ( sa fie rasfat complet    ) ,
  • 100 ml de vin alb,
  • putina sare,
  • un varf de cutit de amidon alimentar, eu pun mereu Maizena de la Knorr care nu necesita dizolvare prealabila,
  • o mana de patrunjel taiat marunt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu sos de legume:

Punem in prealabil legumele taiate cubulete in unt adaugam putina sare  si le lasam la foc mic pret de cateva minute pana se inmoaie putin.

  Vine randul scoicilor sa se alature legumeler la tigaie. Adaugam vinul si le lasam la foc mediu pana se deschid toate semn ca sunt facute. La capitolul scoici preferatele mele sunt scoicle proaspete, nu se compara zic eu cu cele congelate…..daca nu aveti variante de rezerva decat deloc mai bine congelate dar am vazut ca si in Romania la Cora si Carrefour au midii proapete.

  Adaugam la amidonul alimentar ca sa obtinem un sos putin mai legat si patrunjelul verde. Toata operatiunea de la adaugatul scocilor pana la final nu dureaza mai mult de 3 minute, de cand se deschid se iau foarte repede de pe foc pentru a-si pastra aroma si a nu risca sa le gatim prea mult. Eu le-am servit cu o garnitura de cartofi fierti in abur peste care am pus doar putina sare si piper , ceva ierburi aromate si am asezonat tot platoul cu putina boia si gata masa in zece minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Scoici cu sos de legume-0
Scoici cu sos de legume-1
Scoici cu sos de legume-2
Scoici cu sos de legume-3

COMENTARII (15)

vero_closca

vero_closca 1

14.09.2010, 17:00

Sylvia

Sylvia 1

15.09.2010, 17:14

Silvioara am vazut proaspete in Romanai si la Cora si Carrefour , f bune si ieftine

Sylvia

Sylvia 1

15.09.2010, 17:14

Vero si Ionix

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24