Scoici cu ton si sos de rosii

de Adrian2016 in Paste, 6 Oct 2016 | 458 vizualizari

 

Micuta noastra ar manca paste toata ziua.Intr-o seara imi spune:Tati cat este de greu sa faci paste?Usor am raspuns eu.Atunci sa faci si tu ,mama face numa ea si vreau sa mananc facute de tine,asa ca m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de scoici(paste)
  • 300 gr de ton
  • 300 ml rosii in bulion
  • 5 catei de usturoi
  • 200 gr cascaval ras
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu ton si sos de rosii:

       Intr-o oala am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba apa am pus pastele si le-am lasat sa fiarba 10 minute.Separat intr-o tigaie am pus doua linguri de ulei de masline si am calit putin usturoiul pe care in prealabil l-am taiat feliute.

       Am adaugat tonul scurs de ulei,rosiile in bulion, oregano,sare si piper.Am lasat sa fiarba 10 minute la foc mic.Cand pastele au fiert le-am scurs bine si le-am pus intr-un castron.Am adaugat peste paste sosul si am amestecat bine.Le servim cu cascaval ras deasupra.

      

 

TIPS-URI

1

in loc de usturoi puteti folosi ceapa .

2

ies mai delicioase cu parmezan in loc de cascaval.

3

in loc de pasta de rosii puteti folosi o smantana grasa la pepararea sosului si puteti aroma cu busuioc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scoici cu ton si sos de rosii 458538
retete culinare - Scoici cu ton si sos de rosii 458539
retete culinare - Scoici cu ton si sos de rosii 458540
retete culinare - Scoici cu ton si sos de rosii 458541
retete culinare - Scoici cu ton si sos de rosii 458542
retete culinare - Scoici cu ton si sos de rosii 458543
retete culinare - Scoici cu ton si sos de rosii 458544

COMENTARII (18)

anca_rm 1

07.10.2016, 09:47

ce bine ar fi sa fie zi de zi paste la masa , asa si Oana ca si Ana Maria . Tare bune paste ai facut

mihaelar63 1

07.10.2016, 10:52

Buuune !!!!

Adrian2016 1

07.10.2016, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21