Scoici cu vin alb - de post

de Adriana G in Mancaruri de post, 17 Mar 2012 | 14366 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta luata chiar de pe pachetul de scoici congelete (cu mici modificari, sau mai bine, completari) , si va spun sincer ca initial am crezut ca va fi un esec total....dar, .......SURPRIZA....., a fost o adevarata nebunie...deliciu, minunatie.....cum sa mai spun....! Daca o incercati sigur o sa imi dati dreptate si o sa fiti incantati! Inca un plus la aceasta reteta este ca se face fff repede!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne scoici
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1/4 telina taiata cuburi mici
  • 1 morcov taiat marunt
  • 250 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel taiat fin
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu vin alb - de post:

- scoicile se decongeleaza la temperatura camerei sau - cum am facut eu - peste noapte la frigider, se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare

- se scot scoicile intr-un alt vas iar zeama o folosim la legume

- in craticioara in care veti face mancarica se pune telina si morcovul la inabusit in zeama de la scoici pentru 5-7 min dupa care se adauga ceapa, vinul, sare, piper si foaia dafin, se dau cateva clocote apoi se adauga scoicile si se mai lasa 5 min dupa care se aduga si patrunjelul

- se mai lasa catava clocote si se da la o parte pentru a se amesteca arumele.

-se face separat un piure de post din 2-3 cartofi curatati, taiati cuburi, fierti cu sare, dupa care se farama, se amesteca cu putin ulei si gata piureul!

- noi am servit cu o salata de sfecla rosie cu hrean facuta in mare viteza, obtinuta din o sfecla rosie mijlocie, curatata, taiata cuburi, fiarta in apa pana intra furculita usor in buc de sfecla, scursa, amestecata cu sare, o lingurita ulei masline, hrean ras si putin otet.

 

RETETA IN IMAGINI

Scoici cu vin alb - de post-0
Scoici cu vin alb - de post-1
Scoici cu vin alb - de post-2
Scoici cu vin alb - de post-3
Scoici cu vin alb - de post-4

COMENTARII (23)

Adriana G

Adriana G 1

26.03.2012, 16:13

Multumesc gurita, cum vrei tu....asa m-am gandit sa le fac eu de post.....

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 21:28

foarte interesant

Adriana G

Adriana G 1

09.04.2012, 22:26

Multumesc Oana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!