Scoici in sos de vin

de silvi0ara in Fructe de mare, 6 Dec 2010 | 15357 vizualizari

 

Tot timpul am vazut la Sylvia retete cu scoici,si cum am in familie mari mancatori am zis sa pun si eu in practica o reteta.Desii meritul meu la prepararea lor este cam modic.Cel care a fost bucatar sef,a fost prietenul fetei mele,mare specialist in scoici.Am sa pun o poza si cu mancatorii mei de scoici.Eu doar i-am pozat in timp ce mancau.

 

INGREDIENTE

  • 1 saculet scoici proaspete(1,5kg)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • 150ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici in sos de vin:

Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile complet deschise. .

Asezati scoicile curatate intr-un castron curat  Aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.Puneti tot uleiul intr-o tigaie incapatoare(eventual le faceti in 2 transe). Adaugati  usturoiul taiat marunt si caliti 1 minute. Apoi puneti scoicile,adaugati vinul, acoperiti-le  cu un capac si inabusiti 4-5 minute ,  scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut. Presarati patrunjelul si zeama de lamaie si serviti. Nu mancati acele scoici care raman totusi inchise.

 

RETETA IN IMAGINI

Scoici in sos de vin-0
Scoici in sos de vin-1
Scoici in sos de vin-2
Scoici in sos de vin-3
Scoici in sos de vin-4
Scoici in sos de vin-5

COMENTARII (29)

mamaieelena

mamaieelena 1

14.01.2011, 10:58

ce-mi plac scoicile.....

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 15:31

adry88

adry88 1

22.05.2011, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!