Scoici Saint-Jacques cu orez picant

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 11 Feb 2013 | 1680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 scoici Saint-Jacques proaspete
  • 200 grame orez basmati
  • 1 chili, fără semințe, tocat
  • sare/piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint-Jacques cu orez picant:

Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare. Se așează din nou pe foc și se fierbe până când toată apa este absorbită. Se spală sub jet de apă rece și se prăjește câteva minute în ulei de măsline ce a fost infuzat câteva secunde cu chili. Se adaugă piper și sare dacă mai este nevoie. 

Scoicile se usucă și se frig într-o tigaie neaderentă cu puțin ulei pentru 2 minute pe fiecare parte. Se asezonează cu sare și piper

Se consumă scoicile împreună cu orezul.

 

COMENTARII (6)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.02.2013, 21:46

as papa si eu

danakarin

danakarin 1

11.02.2013, 22:26

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

12.02.2013, 23:19

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!